Vandaag zijn wij extra opgewekt. Middelbare scholenstichting Quadraam kiest voor Slim Opgewekt als haar verduurzamingspartner. We starten met een prachtig project van 9 scholen. En het resultaat wat we daarmee bereiken, daar wordt iedereen opgewekt van!

Bestuurders Erica Diender en Marc Mittelmeijer presenteren samen met Leonn en Hilde het resultaat dat Quadraam in samenwerking met Slim Opgewekt gaat realiseren.

 

Quadraam verstuurde dit persbericht:

Quadraam neemt verantwoordelijkheid voor duurzame toekomst

14 juli 2016, Arnhem – Vandaag kiest VO-onderwijsbestuur Quadraam voor verduurzaming van haar bestaande gebouwen. Zij gaat hiervoor de samenwerking aan met het Arnhemse Slim Opgewekt! Quadraam werkt elke dag aan de ontwikkeling van haar leerlingen tot maatschappelijk betrokken jongeren, die een duurzame bijdrage kunnen leveren aan de samenleving. Met onder meer zonnepanelen op haar schoolgebouwen neemt Quadraam bewust de verantwoordelijkheid voor een duurzame toekomst.

Bestuursvoorzitter Marc Mittelmeijer: “Onze scholen nemen al veel initiatief als het gaat om duurzaamheid. Denk bijvoorbeeld aan De Energy Challenges, Sustainable Chain Gang en de Groene Musketiers. Nieuwbouw wordt energiebewust ontworpen. Het was daarmee een logische stap om ook de bestaande gebouwen van Quadraam te verduurzamen. Met dit project maken we een stevige start met 9 van onze locaties.”

Quadraam ging op zoek naar een partner die integraal verduurzaamt, waarbij installatie, beheer, financiering en bewustwording worden gecombineerd. De ervaring en maatschappelijke bevlogenheid van Slim Opgewekt gaven het bestuur het vertrouwen om deze Arnhemse partij te kiezen. Quadraam en Slim Opgewekt gaan een lange termijn partnerschap aan om zo duurzame impact te realiseren.

Door dit verduurzamingsproject bespaart Quadraam jaarlijks 900 ton CO2-uitstoot. Deze hoeveelheid staat gelijk aan de opname door 45.000 eiken waar een oppervlakte van maar liefst 158 voetbalvelden voor nodig zou zijn. Naar verwachting gaan de scholen straks elk jaar 1,3 miljoen kWh zonnestroom opwekken. Daarnaast wordt door middel van ledverlichting een jaarlijkse besparing van 300.000 kWh gerealiseerd.

In eerste instantie gaat het om Beekdal Lyceum, Olympus College, Candea College, Maarten van Rossem, Montessori College Arnhem, Symbion, Liemers College Didam en Liemers College Heerenmäten. Op termijn wordt ook de verduurzamingskans van andere locaties van Quadraam onderzocht.

CnULgdkWYAAb7xd