Breng hier je stem uit

De Triodos Bank beloont elk jaar de meest vernieuwende en inspirerende duurzame ondernemer met de Hart-hoofdprijs. Slim Opgewekt is dit jaar een van de zes genomineerden! Maar het is een publieksprijs, dus om te winnen hebben we jouw stem nodig! Stemmen kan tot 16 mei.

Enorme kansen voor verduurzaming

Hilde van Dijk, initiatiefnemer Slim Opgewekt: “Nederland staat nog steeds derde van onderen als het gaat om het behalen van de klimaatdoelen. Er liggen dus enorme kansen als het gaat om verduurzaming. Met Slim Opgewekt realiseren we sinds 2012 impact door niet alleen scholen te verduurzamen met zonnepanelen en ledverlichting, maar door ook de kinderen erbij te betrekken. We nemen kinderen op een leuke en unieke manier mee in de verduurzaming, zodat onze jongste generatie duurzaamheid vanzelfsprekend vindt.”

Slim Opgewekt is genomineerd_staandVan tijdscapsule tot Detective D

Slim Opgewekt bedenkt en ontwikkelt de bewustwordingsactiviteiten en –middelen zelf. Bij elke school die ze verduurzaamt worden de leerlingen meegenomen in het verduurzamingstraject. De manier waarop is continu in ontwikkeling, zo zijn er al vele duurzame kinderwensen in tijdscapsules onder schoolpleinen begraven, speelden diverse klassen Energiespellen, schreven kinderen duurzame wetteksten voor de gemeenteraad en speurden leerlingen met Detective D naar de activatiecode van hun zonnestroomsysteem. Naast ludieke acties ontwikkelde Slim Opgewekt voor haar scholen een uniek monitoringsscherm waarop kinderen op een beeldende en toegankelijke manier zien hoeveel stroom de zonnepanelen opwekken, maar ook hoeveel stroom de school verbruikt.

De bewustwordingsactiviteiten waren tot nu toe gericht op basisscholen, maar Slim Opgewekt gaat nu ook middelbare scholen verduurzamen! Een hele andere doelgroep, die vraagt om andere bewustwordingsactiviteiten. Als Slim Opgewekt de Hart-Hoofdprijs wint, wordt het prijzengeld dan ook ingezet om nieuwe middelen te ontwikkelen waarmee ze ook middelbare scholieren kan meenemen in haar duurzame revolutie!

Het publiek bepaalt

De Hart-Hoofdprijs is een publieksprijs, dus het publiek bepaalt. Steun je onze duurzame missie? Breng dan vóór 16 mei je stem uit via https://tinyurl.com/stem-op-Slim-Opgewekt. Onder de stemmers worden bovendien drie unieke fietsen van Roetz-Bikes verloot.

De winnaar wordt bekend gemaakt tijdens de ondernemersbijeenkomst op dinsdag 16 mei 2017 in de Prodentfabriek te Amersfoort. De winnaar ontvangt 10.000 euro om te besteden aan de verdere ontwikkeling van zijn of haar onderneming. Enkele winnaars van de afgelopen jaren zijn hostelketen Stayokay, fietsenmerk Roetz-Bikes, fair trade kledingwinkel Nukuhiva en de Vegetarische Slager.

 

De Hart-Hoofdprijs is een publieksprijs die in 2011 is ingesteld door Triodos Bank. Met de prijs wil Triodos Bank de door haar gefinancierde ondernemers een positieve impuls geven en op een laagdrempelige manier aan een breed publiek laten zien wat de bank financiert.