Een verduurzaamde school is reden voor een feestje! Iedere slim opgewekte school neemt daarom haar zonnepanelen feestelijk in gebruik op een manier die nog lang in het geheugen van de leerlingen, het schoolteam, en team van slim opgewekt blijft hangen. 16 Januari was het feest in Borculo: de Sint Jorisschool is stroomneutraal!

De Sint Jorisschool geeft haar leerlingen iets bijzonders mee: over 15 jaar kijken de leerlingen van vandaag, terug op hun duurzame wens voor de toekomst.

In een kleurrijke tegel onder het schoolplein zit een tijdscapsule met alle duurzame wensen. De leerlingen hebben tijdens een filosofieles nagedacht over hoe de wereld er uit zal zien over 15 jaar. De wensen die daaruit voortgekomen zijn mogen zij wanneer ze het zelf voor het zeggen hebben opgraven om te zien of deze al uitgekomen zijn.

De betrokkenheid vanuit de omgeving was groot. Zo waren er veel ouders en buurtbewoners die samen met de leerlingen feest vierde. Ook wethouder Joke Pot hielp mee. Met behulp van een groen mannetje uit de toekomst, liet ze de tijdscapsule in de grond zakken.

Veel meer reden om opgewekt te zijn over duurzaamheid heb je na een dag als deze niet nodig!

De Tubantia maakt ook een mooi videoverslag en publiceerde een paginagroot artikel in de krant!

Nog meer opgewekte foto’s zijn te vinden op onze facebook pagina: www.facebook.com/Slimopgewekt

collage-2015-01-20