Gelderse onderwijs groep Quadraam en Slim Opgewekt hebben samen afgelopen jaar al meer dan 5000 zonnepanelen gerealiseerd op de daken van de middelbare scholen uit Arnhem, Liemers en Overbetuwe. Met een totaal opwek van meer dan 1,5 miljoen Kilowatt per jaar besparen de scholen samen ruim 7 ton kilo aan CO2 uitstoot per jaar. Dit staat gelijk aan 124 voetbalvelden met 35.434 volgroeide eikenbomen. In totaal komen er meer dan 10.000 zonnepanelen op de daken van de scholen. 

Bewustwording in de klas
Niet alleen worden de scholen duurzamer, de leerlingen zijn afgelopen jaar ook bezig geweest met duurzaamheid. Verzetsbeweging The Green Guerilla trapte vorig jaar de bewustwordingscampagne over duurzaamheid af door de scholen even op de kop te zetten en de directeuren aan de tand te voelen hoe duurzaam ze al bezig zijn. De boodschap van The Green Guerilla is: ‘samen te strijden voor een duurzame toekomst’.

Honderden leerlingen hebben tijdens workshop duurzaamheid briljante duurzame ideeën bedacht zoals een webwinkel met duurzame voetbalkleding of een telefoonhoesje met zonnepanelen. Andere leerlingen hebben bij de videoworkshops een eigen vette video gemaakt over plastic soep, CO2 uitstoot, vleesindustrie, afval of duurzaam vervoer.

In alle scholen hangen Energieschermen waarop leerlingen en docenten op een leuke manier kunnen zien hoeveel de zonnepanelen opwekken. 

 
Liemers college Heerenmäten – 652 zonnepanelen


Liemers college Didam – 480 zonnepanelen

    
Produs – 276 zonnepanelen                                     

Olympus college – 948 zonnepanelen                     

Maarten van Rossum – 1344 zonnepanelen            

Montessori college – 148 zonnepanelen

 

Beekdal college – 616 zonnepanelen             

Candea college  – 404 zonnepanelen               

Bestuursgebouw – 193 zonnepanelen

 

The Green Guerilla                                                      

Energiescherm

 Nog meer betrokken zijn met duurzaamheid? Volg de groene gorilla op Instagram! https://www.instagram.com/thegreenguerilla/