Basisschoolleerlingen versieren electriciteitshuisjes van Alliander met duurzame kunst samen met ons. Ervaren kunstenaars begeleiden vanaf volgende week deze leerlingen. In workshops maken de leerlingen opgewekte teksten over duurzaamheid en eigen ontworpen designs. Zo laten ze de hele buurt zien dat zij op een duurzame school zitten, en knappen ze ook gelijk de buurt op! Afgelopen weekend kon je op Innovate meedoen aan een voorproefje op het project Electriciteit in de Wijk (foto).

In 2014 en 2015 zijn er in Arnhem 10 basisscholen verduurzaamd door ons. Deze verduurzaming is gevierd met mooie openingen. Dagelijks zien de leerlingen hun energiebesparing op een speciaal scherm in de hal. Maar weten de buurtbewoners eigenlijk wel dat deze scholen duurzaam zijn? Wij en de leerlingen willen dat heel Arnhem weet dat Arnhemse basisscholen kiezen voor een duurzame toekomst!

Het project Electriciteit in de Wijk versterkt en vergroot de binding van de leerlingen, ouders en buurtbewoners met de ruimte rondom de verduurzaamde school. Dit project is tot stand gekomen door Slim Opgewekt met Energie Made in Arnhem in samenwerking met Alliander.

 

Electriciteit in de Wijk