Al 5 jaar lang verduurzamen we basisscholen, maar nu zijn we ook met middelbare scholen gestart. Nu de eerste zonnepanelen bij Stichting Quadraam zijn geplaatst, willen we ook middelbare scholieren bewust maken van hoe belangrijk duurzaamheid is. Een hele andere doelgroep dan de basisscholen, die natuurlijk ook een andere aanpak vergt. Daarom richtten we The Green Guerilla op, een verzetsbeweging met een ruw randje die strijdt voor een duurzame toekomst!

Deze maand is verzetsbeweging The Green Guerilla voor het eerst te zien op middelbare scholen. Met salto’s, een groene gorilla en leuzen als “Mean and Green!” vallen zij de scholen van Quadraam binnen. Tijdens deze overval wordt de directeur van de school aan de tand gevoeld: wat doet de school al met duurzaamheid en waar kan het nog beter?

Naast de ludieke acties zoals de invallen, propaganda video’s en een Instagram account over het leven van de groene aap, zal het verzet ook lessen op scholen overnemen. Onder het gezag van een guerilla strijder gaan de leerlingen onder andere in workshops nadenken over een duurzame toekomst. Daarnaast maken ze een video waarin ze het onderwerp duurzaamheid op een creatieve manier in beeld brengen.

Een verzetsbeweging waar we komend jaar nog veel van gaan horen dus. “We are watching you, but are you watching us?” Volg ons op Instagram: thegreenguerilla.