Naast de speeltuin in de Wilhelminastraat in Groenlo staat sinds vandaag het eerste beschilderde elektriciteitshuisje van Elektriciteit in de Wijk. Leerlingen van basisschool de Ni-je Veste hebben samen met twee kunstenaars duurzame symbolen op het huisje geschilderd in het kader van de zonnepanelen op hun school. Tijdens de tweede editie van Elektriciteit in de Wijk, een initiatief van Slim Opgewekt, worden vier elektriciteitshuisjes van Liander beschilderd in Groenlo.

Leerlingen van de Ni-je Veste school beschilderen duurzame symbolen op elektriciteitshuisjes in Groenlo.

Leerlingen van de Ni-je Veste school beschilderen duurzame symbolen op elektriciteitshuisjes in Groenlo.

 

Ben Bomers, directeur van de Ni-je Veste en St. Willibrordus school is enthousiast: “Het is bijzonder om te zien hoe Slim Opgewekt onze leerlingen blijvend bewust maakt over duurzaamheid. Drie jaar geleden is de St. Willibrordus verduurzaamd met zonnepanelen en ledlampen. Toen vierden de leerlingen de verduurzaming door hun duurzame toekomstwensen te bedenken in de klas.”

Vrolijke wijk

De leerlingen bedenken tijdens workshops opgewekte teksten over duurzaamheid en ontwerpen zelf sjablonen. Kunstenaars Kenneth Letsoin en Krista Burger van Locatie Spatie begeleiden de leerlingen hierin. Krista: “Kinderen vertalen duurzaamheid naar concrete voorbeelden. Voor hen is zonne-energie en windenergie heel gewoon”. Buurtbewoners reageren positief op het kunstwerk van de leerlingen. Voorbijgangers steken hun duim op of knikken goedkeurend. Een enkeling riep zelfs dat de buurt nu nog mooier wordt.

Enthousiast ontvangen

Ook basisschool de Watermolen werd drie jaar geleden verduurzaamd door Slim opgewekt. Aankomende lente volgt de Ni-je Veste als 3e duurzame basisschool in Groenlo. Door de elektriciteitshuisjes te schilderen maakt Slim Opgewekt de verduurzaming van de scholen zichtbaar in de wijk. “Door de ontwerpen op de elektriciteitshuisjes weet straks elke inwoner wat Groenlo dat deze scholen voor een duurzame toekomst kiezen”, vertelt Mylène Ragon van Slim Opgewekt!