We vieren een stroomneutrale stadsboerderij Presikhaaf! Slim opgewekt verduurzaamde het Natuurcentrum Arnhem met zonnepanelen en LED-verlichting. Dat vieren we met een energiefeest op woensdag 15 juli vanaf 13:30 tot 16:00 uur! Samen met kinderen bouwden we een heus flessenfort en tijdens het feest op woensdagmiddag 15 juli hijsen we hiervoor de vlag.

Uniek! 

Op de daken van Stadsboerderij Presikhaaf sieren de 117 zonnepanelen, die op het moment natuurlijk heel veel energie verkrijgen. Ook is het licht in en rondom de boerderij volledig vervangen door LED-verlichting. Monique Verstraten, afdelingshoofd van het Natuurcentrum Arnhem, heeft zin in het feestje: “Het is mooi om eindelijk wat meer van ons duurzame karakter te laten zien. Met de zonnepanelen op het dak ziet onze bezoeker dat wij zelf energie opwekken Een volledig stroomneutrale stadsboerderij is best uniek! Met de bouw van het flessenfort willen we kinderen er continu aan herinneren dat afval niet bestaat. En ook nog eens heel leuk kan zijn!”

Energiespellen

Kom jij ook? Tijdens het Energiefeest spelen kinderen drie spetterende spellen die Slim opgewekt zelf heeft maakt. Bij de waterpiano vliegen de druppels soms letterlijk in het rond. Door je vingers in bakken water te steken, die zijn verbonden met wat slimme techniek, spelen kinderen samen een liedje. Met een puzzel en een levensgroot Elektro-spel zien kinderen hoeveel elektriciteit apparaten gebruiken en welke energiebron hoort bij welke energiegebruiker. Op het Energiefeest gaan we interessante weetjes leren tijdens energiespellen. Bij het Natuurcentrum is natuurlijk altijd wat te beleven en ontdekken.

Programma Energiefeest

13:30 tot 14:00 uur inloop

14:00 tot 15:30 uur Energiespellen spelen, knutselworkshops en ritjes met de huifkar

15:30 tot 16:00 uur Feestelijke opening van het flessenfort