Zaterdag 2 april waren Thalma, Domique, Jeanne en Jenny; breiwilligers van het eerste uur uitgenodigd voor de Gelderland Bedankt dag van Omroep Gelderland. Deze dames waren vanaf het eerste moment ontzettend betrokken bij het breien van de Sjaal voor het Aardvarken. Jenny heeft deze blog voor Slim Opgewekt geschreven. 

Tijdens de Bedankt dag bij Omroep Gelderland werden Gelderse vrijwilligers op ‘eigen wijze’ bedankt voor hun inzet. Breiend trokken Jeanne, Thalma en Domique al gauw de aandacht van presentatrice Angelique Krüger. Wij hebben een kort interview gegeven.

Met mooie live muziek op de achtergrond werd de prachtige ‘Gelderland Helpt-taart’ aangesneden. Hij was niet alleen prachtig; hij was ook ontzettend lekker. Vervolgens konden alle bezoekers een ronde door het gebouw van Omroep Gelderland maken. Wij hebben eerst genoten van de lekkernijen buiten en de creatieve verhalen van Thalma en Dominique waren heel inspirerend voor Jeanne en Jenny.

Daarna gingen we ‘on tour’. Een enthousiaste visagiste gaf waardevolle tips. Daarna waren we bij de regie. In de studio werden we welkom geheten door presentatrice Sonja Booms. Dominique is wel in haar element zo op de middenstip van de studio en we weten nu ook dat die studio niet zo groot is als het op TV lijkt. En lezen van de autocue is niet zo makkelijk. We hebben de eerste oefeningen gedaan en wie weet ‘Stars are born ….’ Als afsluiter brachten we een bezoek aan de muziek, de redactie en het radiostation.

Een echte afsluiter is het stripverhaal. De rode draad in het verhaal is de Sjaal voor het Aardvarken! Kijk eens wie daar staat te breien? Haar kuif is haar handelsmerk. Ja, het is onze Dominique! Het was een interessante middag en wij hebben elkaar beter leren kennen. En nu in één woord: SUPER.

Afgelopen zondag 3 april zendde Omroep Gelderland de reportage van deze middag uit.