Kennis & blogs

ISDE subsidie op zonnepanelen voor scholen, sport- en zorginstellingen

Tijdelijk extra subsidie op zonnepanelen voor scholen, sport- en zorginstellingen

Valt jouw instelling onder de informatieplicht energiebesparing? Verbruikt je instelling meer dan 50.000kWh, dan kom je tijdelijk in aanmerking voor een extra investeringssubsidie.

In 2021 kunnen scholen, sportverenigingen en zorginstellingen gebruik maken van een uitbreiding in de Investeringssubsidie Duurzame Energie en Energiebesparing (ISDE). Minister Wiebes heeft op 4 januari 2021 een budget van €40 miljoen opengesteld. Naast de gebruikelijke maatregelen, zoals warmtepompen en zonneboilers, zijn nu ook zonnepanelen en kleine windmolens toegevoegd aan de lijst van maatregelen.

Deze extra subsidie zorgt voor een vergoeding van circa 12,5% op de investeringskosten van de zonnepanelen. Er wordt €125,- per kWp vergoed. Aangezien deze subsidie stapelbaar is, blijft de gebruikelijke salderingsregeling van toepassing. Deze tijdelijke stimulering zorgt voor een aantrekkelijke businesscase voor jouw locatie(s)!

Instellingen die hier gebruik van kunnen maken moeten aangesloten zijn op het elektriciteitsnet met een kleinverbruik aansluiting (maximaal 3*80A). Ook moet het netto jaarverbruik boven de 50.000 kWh liggen in het voorgaande jaar. Verder mogen de zonnepanelen nog niet zijn aangekocht: je vraagt eerst de subsidie aan, voordat de koopovereenkomst wordt gesloten. Indien de subsidie wordt toegewezen zorg je dat de zonnepanelen binnen 12 maanden in gebruik worden genomen.

De belangrijkste voorwaarden zijn:

  • Elektraverbruik boven 50.000 kWh.
  • Een aansluiting op het elektriciteitsnet van maximaal 3x80A.
  • Een zonnestroom installatie van tussen de 15kWp en 100kWp.

RVO kent de extra subsidie toe op basis van volgorde van binnenkomst. We verwachten dat er veel aanvragen voor deze subsidie zullen binnenkomen, dus onderneem snel actie.

Meer informatie over de subsidie vind je hier.

Wil je weten of jouw instelling in aanmerking komt voor de ISDE of andere subsidies neem dan contact met ons op via het contactformulier en voeg je jaarrekening toe of mail deze naar: info@isonn.nl Wij onderzoeken graag hoe jouw instelling optimaal gebruik kan maken van deze tijdelijke, aanvullende investeringssubsidie.