Als er 3.000 leerlingen een maand lang aan de slag gaan met duurzaamheid dan leren ze heel veel.Daarna weten ze dan ook heel goed wat we moeten doen voor een duurzame toekomst. Misschien wel beter dan dat de grote mensen nu weten. Die maken er namelijk maar een zooitje van!

Daarom boden de leerlingen van de st. Josephscholen uit Nijmegen een wetsvoorstel aan, die de commissaris van de Koning 17 december 2014 in ontvangst heeft genomen. Tijdens de Statenvergadering in het provinciehuis van Gelderland stonden de leerlingen op het podium met een lange banner in hun handen. Met daarop hun wensen voor de toekomst. Ze vertelden wat er moet gebeuren: “Alle ‘ja maars’, ‘geen tijd’ en ‘kan niet’ worden vanaf vandaag verboden!” De Staten leden luisterden naar hun ideeën en kregen een boekje mee met de 4 wetten gemaakt door de kinderen.

Toen de statenleden weer verder gingen met vergaderen, hebben de leerlingen nog een rondleiding door het Provinciehuis gekregen. Nu weten ze alvast de weg voor als ze zelf het verschil gaan maken!

Wil jij weten wat de leerlingen als wet willen? Lees hier hun wettekstboekje!