In Arnhem dreigt een tekort aan breinaalden en wol. De oorzaak hiervan is het grote aantal breiwilligers dat een sjaal gaat breien voor het Aardvarken. Om aandacht te vragen voor energiebesparing wordt een zo lang mogelijk sjaal gebreid. Slim Opgewekt, initiatiefnemer van deze actie, roept Arnhem daarom op om massaal breigerei te doneren en mee te breien!

Op vrijdag 5 februari is het Warme Truiendag; de dag dat wij allemaal de verwarming een paar graden lager zetten om energie te besparen. Op die dag geeft wethouder Duurzaamheid Anja Haga om 10:30 uur het startschot van de brei-actie bij het Aardvarken. Van 5 tot 15 februari worden op diverse breipunten in Arnhem breisessies georganiseerd. De breioma’s van het Openlucht Museum begeleiden mensen die willen leren breien. Bij de breipunten kan men nu al breipennen en wol doneren, meebreien of een breiwerk – van 1 meter breed en zo lang als je zelf wilt – inleveren.

Dit sjabloon is gemaakt door Stichting Pani in Bangladesh. Deze afbeelding wordt verwerkt in de sjaal voor het Arnhem. Op de afbeeldingen zijn de energiedoelstellingen van Arnhem afgebeeld.

Dit sjabloon is gemaakt door Stichting Pani in Bangladesh. Deze afbeelding wordt verwerkt in de sjaal voor het Arnhem. Op de afbeeldingen zijn de energiedoelstellingen van Arnhem afgebeeld.

Samenwerking

Het initiatief wordt door een groot aantal bedrijven en Arnhemmers ondersteund. Breiwinkels Draadjes enzo en Steekje Los breien met hun breiclubs aan de sjaal, de bibliotheek in Rozet en Kronenburg ontvangen breiers op hun breipunt en ook in het Pakhuis, de stadsboerderijen en de Stationshuiskamer op Arnhem Centraal kan worden gebreid. Huub Kwekkeboom zet zich in namens kringloopketen 2Switch: “Net als Slim Opgewekt gaan wij voor een duurzame samenleving door mensen bewuster te maken over hun energiegebruik. Voor deze bijzondere actie verzamelt 2Switch breipennen, (gebruikte) wol en oude truien die niet meer gedragen kunnen worden”.

Oproep

Tussen 15 en 18 februari wordt van alle breiwerken één grote sjaal gemaakt. Slim Opgewekt zoekt nog specifiek voor die klus vrijwilligers. Kijk aanstaande zondag om 18:20 uur naar Gelderland Helpt op Omroep Gelderland of check facebook.com/slimopgewekt voor meer informatie over de breipunten en breisessies. Aanmelden kan via mylene@staging.slimopgewekt.nl