‘Blij met alle positieve ondernemers die duurzaamheid gewoon doen’

Wat een mooie avond hier in de Amsterdamse Hallen. Ruim 250 ondernemers zijn hier aanwezig om zich te laten inspireren en kennis uit te wisselen over duurzaamheid. Voor ons is het alweer precies een jaar geleden dat we de Triodos Hart-Hoofdprijs voor meest inspirerende en vernieuwende ondernemer wonnen. Vandaag mogen we plaatsnemen op het hoofdpodium voor een discussie over kansen en obstakels binnen duurzaamheid. Want hoewel optimistisch, realistisch zijn we ook.

De aftrap is door ondernemer Pieter van der Gaag als dagvoorzitter. Hierna volgt Patty Zuidhoek van Triodos. ‘We hoeven niet te kiezen tussen poen of groen, het kan allebei.’ Kees Vendrik maakt indruk. De Chief Economist van Triodos neemt ons mee in de klimaatdoelen en waarom vandaag alles anders is. ‘De politiek liet het dertig jaar liggen, maar de tijd komt ons tegemoet.’ Hij vertelt hoe niets doen geen optie is en rekent ons de risico’s daarin voor.

Na de plenaire sessie volgt in onze sessie het debat. Want betekent het behalen van de klimaatdoelen onvermijdelijk een teruggang in het welvaartsniveau?

Een inspirerende avond!

Benieuwd wat we als Slim Opgewekt eigenlijk met die 10.000 euro aan prijzengeld van vorig jaar deden? Zie hier onze Green Guerilla campagne in beeld. Bekijk hier het filmpje van vorig jaar van het winnen van de Hart-Hoofd Prijs