wethouder Gerrie Elfrink staat samen met Slim Opgewekt te midden van leerlingen, leraren en beheerders op MFC De Spil.

In de eerste maanden van 2016 gaat de gemeente Arnhem met Slim Opgewekt drie multifunctionele centra in Arnhem verduurzamen: De Spil, De Malburcht en De Salamander. Wethouder Gerrie Elfrink gaf donderdag 21 januari het startschot van deze grote verduurzaming. Beheerder Silvia Danen van MFC De Malburcht verwelkomt de installatie van de zonnepanelen: “Ons gebouw heeft een voorbeeldfunctie in de wijk. En zo ziet iedereen dat wij voor een duurzame toekomst kiezen!”

Op het dak van multifunctioneel centrum (MFC) De Spil schroefde wethouder vastgoed Gerrie Elfrink een van de 1.500 zonnepanelen vast. Elfrink: “De ambitie van de gemeente Arnhem is dat in 2020 op de Arnhemse daken 125.000 zonnepanelen liggen. Daar leveren we vandaag een mooie bijdrage aan. Verder hopen we hiermee natuurlijk andere organisaties én inwoners van Arnhem te inspireren.”

Naast het installeren van de zonnepanelen op de drie MFC’s, vervangt Slim Opgewekt alle TL-verlichting door duurzame ledverlichting. Ook komen er bij de MFC’s tv-schermen te hangen waarop kinderen op een begrijpelijke manier zien hoeveel stroom er op dat moment wordt opgewekt en hoeveel stroom er wordt verbruikt.

Dankzij deze verduurzaming besparen de MFC’s elk jaar opnieuw 250.000 kg CO2. Deze CO2-besparing staat gelijk aan het planten van zo’n 13.000 volwassen eiken. Met zoveel bomen zou je wel 46 voetbalvelden vol kunnen planten! Met de verduurzaming van deze MFC’s zet Arnhem een flinke stap in haar energiedoelstellingen voor 2020, zowel in energiebesparing als in duurzame opwekking.